Semințe de păr pădureț și cireș sălbatic pentru cine vrea să-și facă singur portaltoii

Primesc în fiecare an câteva zeci de apeluri și mesaje de la oameni care caută puieți de păr pădureț sau cireș sălbatic pe care să altoiască diverse soiuri locale pe care doresc să le salveze.

Nu am putut să ajut prea mult până acum pentru că nu fac în fiecare an puieți din toate speciile. Peri pădureți, de exemplu, nu am avut decât în 2019. Atunci am altoit, mi-am făcut o livadă de peri și am încheiat socotelile cu ei. Au urmat cireșii sălbatici anul trecut, dar deja i-am altoit pe toți.

Anul acesta am avut ceva cireși sălbatici roditori și am apucat să adun aproape un kg de sâmburi. La fel cu perii, am văzut că e rod mult și mi-am zis că aș putea aduna câteva semințe pentru cei care vor să-și facă singuri portaltoii.

Nu e cazul să vă faceți griji că nu veți reușiți să le convingeți să germineze. Există aici, pe scoaladepuieti.ro, articole care vă arată pas cu pas ce trebuie să faceți ca să vă reușească experimentul.  Pentru germinarea sâmburilor de cireșe găsiți informații aici, iar pentru portaltoii de păr puteți citi aici cum am procedat eu.

Perele sunt încă în păr, se coc treptat. Voi culege în funcție de ce cereri există și o să le trimit prin poștă la iarnă, când o să am mai mult timp.

Dacă sunteți interesați îmi puteți lăsa un mesaj folosind formularul din josul paginii.

Soiuri de peri sălbatici sunt mai multe, acesta din care o să adun eu semințe e dintr-o zonă în care puieții de păr au invadat pășunea, lucru care spune multe despre sistemul lor radicular și rezistența la secetă.

Păr pădureț
Păr pădureț
pere padurete
Pere pădurețe
Sâmburi de cireș sălbatic
Sâmburi de cireș sălbatic (păsăresc)
  • Adresa completă, vă rog, inclusiv cod poștal.
  • Povestește-mi despre pasiunile tale sau ce îți dorești să faci cu semințele.
  • Din respect pentru angajații poștei, faceți un efort și cautați-l dacă nu îl știți.

6 răspunsuri la “Semințe de păr pădureț și cireș sălbatic pentru cine vrea să-și facă singur portaltoii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *