Puieți de nuc uscați de brumă doi ani la rând, s-au regenerat nesperat de bine

Am avut o iarnă relativ cuminte. Pe 25 februarie nucii erau bine, după cum se vede mai jos în poză. Am împraştiat nişte balegar şi am avut ocazia să îi vizitetz. Problema a apărut mai spre primăvară, după câteva zile de brumă şi îngheţ, între 20 şi 25 aprilie.

Nuci

Acesta a fost efectul brumei asupra fructelor tinere, care abia apucaseră sa prinda contur. Au înegrit și apoi au căzut.

Bruma în cireș
Bruma în cireș

Frumoasa brumă…

Bruma
Bruma

În cele din urmă, mugurii de la baza puieților de nuc au rezistat brumei și din ei au crescut lăstari noi, ca și anul trecut.  Am avut probleme și cu căprioarele, care vin să se frece între coarne de lăstarii tineri. Au jupuit asa vreo 10 nuci, dar nici nu mai contează pentru ca apoi a venit bruma și i-a aranjat pe toți.

lastari noi in nuc

Aici se vede cel mai bine cum a fost nucul retezat de doua ori, in doi ani consecuivi, pentru a lăsa lăstar să crească de jos. Au prins doi ani foarte prosti pentru plantele sensibile la brumă.

lastari noi in nuc

Cu toate astea, în iulie am avut deja nuci care depășeau doi metri înălțime. Rădăcinile au fost foarte bine crescute și au împins toată seva catre lăstarii noi.

Nuci iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de ajutor?