1 Mai în școala de puieți

Anul ăsta am sarbatorit 1 Mai prin muncă. Am săpat puieții de meri, peri, caiși și gutui pentru că începuseră buruienile să le ia fața. În stânga pozei, înca îmburuienat, mai e un rând de nuci și alte trei rânduri de aluni. Nu le-am săpat pentru că nu au răsărit încă.

Rândurile de puieți
Rândurile de puieți

Apoi am completat rândurile, acolo unde erau lipsuri, cu puieți de vișini din paharele de plastic

Completari cu puieți de vișini
Completari cu puieți de vișini

Din paharele mici, puieții au ieșit cu pământ cu tot destul de ușor, spre deosebire de cei din PET-uri, care s-au lăsat rugați puțn. Circumferința PET-urilor e putin mai mare la bază, dar dacă masați putin plasticul, ies și ei.

Vișin
Vișin

Puieții de meri au mai crescut.

Puieti de meri
Puieti de meri

Am căutat în pământ să văd în ce stadiu sunt nucile și alunele, pentru că n-au răsărit încă. Se pare ca au colții mari. Ar trebui să răsară curând.

Nucă încolțită
Nucă încolțită

Și o alună.

Alună încolțită
Alună încolțită

 

3 răspunsuri la “1 Mai în școala de puieți

  1. Domnule Ionut Parausanu, va multumesc pentru acest pictorial. Este instructiv si analitic. Nu am avut aceasta experienta, dar nu este niciodata tarziu pentru un lucru pozitiv . Am auzit ca puieti de Kivi au fost rasaditi cu succes la Campina, la asezamantul Sfantul Nicolae, dupa cum am aflat ca se comercializeaza si se rasadesc puieti de Pawllonia. Arbore cu totul impresionanat. Am sa prezint documentarul Dumneavoastra unui prieten de familie, da la Calugareni, cu experienta in domeniu. Toate cele bune, cu multumiri, respect, Tatiana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *