Controlul buruienilor în școala de puieți

De patru ori a trebuit să intrăm cu sapa în pomi ca să  dăm buruienile la o parte din calea creșterii pomilor.  Prima a fost și cea mai migăloasă pentru că plantele au fost foarte mici și au trebuit ferite.

6 iunie
Săpat pomișori, 6 iunie

A doua sapă am dat-o pe 6 iulie, deși trebuia mai devreme pentru că la începutul verii e o perioadă umedă în care buruienile cresc mai repede și pot să ia fața plantelor mici.

sapat-pomisori-6-iulie
Săpat pomișori, 6 iulie

A treia sapa a fost pe 6 august.

sapat-pomisori-3-august-2
Săpat pomișori, 3 august

La ultima sapa, pe 22 septembrie, am încercat să trag mai mult pământ pe puieți ca să nu îi aplece vântul. Cu câteva zile înainte a fost o furtuna care a aplecat porumbii in zonă, a plecat și o parte din puieți, dar i-am îndreptat cu sapa.

Mșuroire 22 septembrie
Mșuroire 22 septembrie

Nu am ținut neapărat să fac o mușuroire pentru a-i proteja de ingheț, dar până la urmă a ieșit și asta. Am văzut că au început să iasă niște chestiuțe mici albe din tulpina cu pretenție de rădăcini, dar nu cred că or să aibă timp de mai mult până vine iarna. Mușuroirea pentru iarnă se face toamna târziu, dacă se face. La primăvara, devreme, va trebui să mișc din nou pământul de pe tulpini.

Mușuroire 22 septembrie
Mușuroire 22 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *