Am primit în seara aceasta prima confirmare de primire pentru unul din pachețelele cu semințe, care a ajus în Caraș Severin. Nu am trimis indicații în pachet, inventarul semințelor sau instrucțiuni de folosire, pentru că vreau să contiuăm comunicarea pe internet. Am dat ca punct de întâlnire acest website, dar mai avem unul care poate pe unii dintre voi o să vă atragă mai mult, este grupul de Facebook Școala de puieți. Încercați să vă deschideți cât mai mult contactelor cu alte persoane care vă împărtășesc pasiunea în așa fel încât să învățăm unii de la alții. În acest sens vă rog să întrebați pe grup sau aici pe site atunci când nu este clar ce trebuie făcut mai departe, să puneți poze pe grup și să povestiți despre experiența voastră.
O să scriu și eu aici, încetișor, despre ce o să fac cu porția mea de semințe. Eu o să le pregătesc pentru sădire în mediu deschis (afară) și de aceea o să le iau pe rând începând cu cele care au nevoie de o perioadă de stratificare mai mare și terminând cu cele care nu au nevoie de stratificare.
Sâmburii de coarne, care au nevoie de o perioadă de stratificare foarte mare, de 280-300 de zile, i-am pus la stratificat pe 13 0ctombrie. Inclusiv cei primiți de voi au stat până acum în nisip umed la 0-5 grade Celsius, în frigider, deci recomand să-i întoarceți cât mai curând la aceleași conditii.
Sâmburii de vișine și cireșe i-am pregătit deja de zilele trecute pentru stratificare și urmează un articol pe site mâine sau poimâine. Ei au nevoie de o perioadă de stratificare de 150-180 de zile. Pentru altele am mai scris aici, iar despre germinarea semințelor pe care nu le-am acoperit încă pe site puteți lăsa un comentariu pe site, puteți căuta înaintea mea pe net, puteți întreba pe grup, sau puteți aștepta să le puneți la stratificat deodată cu mine.
Atât deocamdată, îmi puteți da add și pe profilul personal, dacă doriți.
Desi spatiul este rezervat pentru raspunsuri, de fapt eu am o intrebare: in multe cazuri se vorbeste despre necesitatea de a tine semintele – pentru o durata mai lunga sau mai scurta – in apa,umezeala etc., la o anumita temperatura (uneori destul de ridicata). Cum se face acest lucru, mai ales daca este vorba de o durata mai mare? Este oare suficienta ca madiu umed sa aiba la incepaut temperatura ceruta, apoi semintele se lasa la racit in mod natural sau se reincalzeste apa din nou, de cateva ori?
O initiativa demna de salutat – scoala de puieti – un nume foarte bine ales. va doresc succes!
Buna ziua ,doresc sa achizitionez si eu seminte ptr a infiinta o pepeiniera de toate fructele cum pot sa cumpar ,de unde ? Multumesc
Va trebuie seminte pentru portaltoi, adica samburi de corcodus, par salbatic, mar salbatic etc sau marcote daca doriti portaltoi vegetativi.