Nuci din soiurile Siril și Axel

Am primit vești și poze de la Relu.  Vroia să se apuce de altoit nucii, dar altoii au mugurii prea mici ca să folosească metoda de altoire de vară, despre care spune că nici nu are un succes foarte mare. Altoirea rămâne pentru la iarnă, când sper că o să ne trimită din nou poze și o să ne lămurim cum va proceda. Pe lângă multele soiuri de nuci pe care am văzut deja că le are în livadă, a mai căutat, și poate îl ajutați și voi, să găsească soiul Siril. E un soi despre care spune că face foarte multe nuci, grupate într-un ciorchine. Totuși, i s-a atras atenția că există chiar în satul lor un nuc bătrân de 50 de ani care face nuci foarte multe. Probabil că nu este din soiul Siril, dar produce și el foarte mult și în ciorchine. Oricum, e un soi care merită cultivat. În 20 de minute a fost posibilă strângerea unui sac întreg de nuci crude, pentru dulceață.

Soi de nuc foarte productiv
Soi de nuc foarte productiv

Ne-a mai arătat un puiete de nuc din soiul Axel, care face nucile foarte mari.

Nuci soiul Axel
Nuci soiul Axel

A mai plantat și viță de vie pentru masă din soiurile  Black Magic si Cardinal. A cumpărat butașii de pe butasivitadevie.ro În aceeași poză, lângă vie, puteți vedea si o mică plantație intensivă de meri din soiurile Idared și Florina.

Viță de vie și meri în plantație intensivă
Viță de vie și meri în plantație intensivă

Câteva poze ca să vedeți cum arată acum livada de nuci și pepiniera, despre care am mai vorbit aici.

10 răspunsuri la “Nuci din soiurile Siril și Axel

  1. Doresc sa cumpar si eu cativa pueti de nuci din cele 2 soiuri. Cum sa procedez?
    Va multumesc anticipaty de informatie

  2. Ca si Ionita Ion as fi interesat si eu de cativa puieti din aceste soiuri, chiar daca nu se poate acum, in cel mai scurt timp posibil … sau poate o idee despre cum as putea obtine astfel de plante…

  3. Ca si ceilalti domni ma intereseaza sa cumpar citva nuci din soiul AXEL. Daca se poate niste date despre aceste soiuri din Olanda ,greutate nuca, cit la% reprezinta miezul,gust,POLENIZATORI (ffffff. important de stiut)(degeaba am nucul daca nu da rezultatele din imaginea cu pustiu),etc. MULTUMESC PT. INTELEGERE !!!!

  4. Sa stiti ca i-au fost de folos articolele dvs, însă
    O RUGAMINTE…
    Să nu exagerăm cu cresterea pomilor…
    Sunt atâtea plante mici iubitoare de viață si soare la care pomii mari le răpesc si lumina si speranța de viață…
    dacă protejăm vegetația, ar trebui să gândim mai întâi la cei mici si neputinciosi care in lupta pentru existenta pier… fara lumina … apa … caldura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de ajutor?