Salcia energetică, primul an de la plantare

Am primit astă-primavară un telefon surpriză de la doamna Mihaela Udrescu/Fundația Visul Luanei, întrebându-mă dacă sunt interesat sa cultiv salcie energetică. Zilele următoare am primit prin curier, gratuit, un colet cu butași de salcie energetică. Am aflat ulterior ca provin dintr-o ferma specializata din Dolj, care deține o pepiniera de salcie energetică de 40 de hectare. Butașii primiți sunt din soujrile Înger și Tordis.

Butași de salcie energetică
Butași de salcie energetică

Pentru că plouase mult și nu aveam de gând să ratez ocazia de a beneficia de umiditatea ridicată din sol, am fost chiar a doua zi și am înfipt, pur și simplu, butașii, pe terenul din jurul unei bălți. Vara, balta seacă destul de mult și apa se retrage de pe terenurile pe care primăvara le face inaccesibile. Am pus butași și pe zonele mai înalte, cu speranța că nu îi va nimici seceta de peste vară.

Baltă
Baltă

Am plantat butașii în pământ la 1 metru distanță unul de altul, pe două rânduri. Am încercat să încercuiesc și poate chiar să asediez, peste câțiva ani, stufărișul care se întinde tot mai mult. Asta se întâmpla pe 5 martie.

Butași de salcie energetică
Butași de salcie energetică

Pe 18 mai am vizitat butașii de salcie energetică și am văzut că au lăstarit si au scos capul din buruieni fără niciun ajutor din partea mea. Ideal ar fi fost să pregătesc terenul inainte de plantare, dar nu se putea intra cu niciun chip acolo cu tractorul în luna martie, fiind prea umed terenul. M-am bucurat să văd butașii lăstăriți și i-am lăsat să-și vadă singuri de grijă și mai departe.

Salcie energetică
Salcie energetică

Astăzi, 3 octombrie, am vizitat din nou balta și am văzut nuielușe de salcie cu creșteri de peste un metru în zonele în care terenul a fost mai jos. În zonele înalte nu am reușit să găsesc rândurile de salcie din ierburile înalte, dar sper că la primavară va pleca în forță și se va ridica deasupra altor ierburi.

Salcie energetică
Salcie energetică

3 răspunsuri la “Salcia energetică, primul an de la plantare

  1. De mult timp citesc blogul dumneavoastra. Mi-a fost de ajutor în multe privinte si m-a bucurat pasiunea pe care o reflecta fiecare postare. Sper sa nu se fi întampalt nimic rau cu dumneavoastra deoarece de o buna bucata de vreme nu ne-ati mai imărtășit nimic . An nou fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *