Susține proiectele noastre și "Școala de puieți" prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către scoaladepuieti.ro și Asociația 100% pentru mediu. Completează formularul online și ne ocupăm noi de restul!

O noapte la minus șapte pentru semințele de mere

Am avut o mică întâmplare cu semințele de mere, pe care le țin la frigider, în compartimentul pentru legume. De obicei, temperatura acolo este undeva între 0 și 5 grade Celsius, dar este totuși influențată puțin și de temperatura de afară. Am avut un termometru în frigider și am verificat temperatura, era peste șapte și am mai rotit puțin de buton spre temperaturi mai joase ca să nu mă trezesc cu semințele că germinează devreme. M-am păcălit pentru că el era scos din priza. Dimineața următoare am găsit semințele înghețate, la minus șapte grade. Nu mi-am dat seama că maximul poate ajunge atât de jos.

Trag însă speranțe că își vor reveni, după ce le-am dezghețat și le-am pus din nou la temperaturi intre 0 și 5. N-au petrecut atât de mult timp la temperaturi joase, care sunt posibile și în natură. Problema este că începuseră să germineze, se vede un colțișor mic în poze, încă sub învelișul seminței, și imi e teamă să nu-l fi accidentat gerul. În băncile de gene care adăpostesc semințe, ele sunt păstrate la -18 grade Celsius, dar este vorba de un frig uscat, fără umezeală.

Semințe mere
Semințe mere

În mare, semințele de mere arată ok și par destul de vii. Le țin pumnii. Din fericire, semințele de vișine le-am pus în beci, la nisip. Pe ele nu le-am compromis încă.

Semințe mere
Semințe mere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Asociația „100% pentru mediu”

Completează formularul 230 în favoarea Asociației 100% pentru mediu și transformă 3,5% din impozitul tău într-un ajutor concret pentru cauza în care crezi!

Iată câteva dintre proiectele noastre:

primaimpadurire.ro – un proiect de informare a potențialilor aplicanți la fondurile PNRR pentru împăduriri
puietiforestieri.ro – centralizează și inventariază ofertele pepinierelor silvice
primalivada.ro – campanie pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat, „Prima livadă”
agriculturaecologica.ro – registrul producătorilor agricoli înregistrați în agricultura ecologică
produsecologic.ro – produse ecologice direct de la producători certificați
procesatori.ro –  conectează fermierii cu procesatorii de legume și fructe, având ca obiectiv reducerea risipei alimentare.
colectaredeseuri.ro – informare și conectare a actorilor implicați în colectarea sepaarată a deșeurior
scoaladepuieti.ro – povestea înființării unei livezi plecând de la semințe, încurajând biodiversitatea și documentând fiecare pas
adoptiicaini.ro – platformă de adopție online a câinilor fără stăpân
adoptiipisici.ro – platformă de adopție online a pisicilor fără stăpân
pompiervoluntar.ro – pentru stingerea incendiilor de vegetație

Ai nevoie de ajutor?