Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Livada

Adresă Livada, Str. Baia Mare Nr. 7, județul Satu Mare, Livada, Satu Mare
NumeStaţiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Livada
Telefon0261840361 / 0261 840 001
Autorizată pentruproducere, prelucrare și comercializare material săditor pomicol
Organizare: Institute și Stațiuni de cercetare
Actualizare: Completează sau corectează datele de contact ale acestei pepiniere printr-un comentariu mai jos.

Staţiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Livada este deține autorizație pentru producere, prelucrare și comercializare a materialului săditor pomicol, pomi fructiferi, în Livada, Str. Baia Mare Nr. 7, județul Satu Mare.

Staţiunea Experimentală Agricolă Livada s-a înfiinţat la 1 ianuarie 1962 prin transformarea fostei Gospodarii Agricole de Stat. Obiectivul principal al staţiunii la înfiinţare l-a constituit creşterea capacităţii de producţie a solurilor acide din fosta regiune Maramureş.
La 1 februarie 1970 denumirea institutiei se transforma in Statiunea Experimentala Zootehnica Livada. În anul 1972 cercetările ştiinţifice din zootehnie sunt preluate de Staţiunea de Cercetări Zootehnice Sighet. Din anul 1974 instituţia revine la denumirea de Staţiune de Cercetări Agicole Livada fiind subordonată Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti.
În anul 2002 instituţiei i se conferă denumirea de Staţiunea de Cercetare -Dezvoltare Agricolă Livada aparţinând reţelei de cercetare a Institutului Naţional de Cercetare -Dezvoltare Agricolă Fundulea.
Județe: Localități: Forma de organizare: Actualizare:

1 răspuns la “Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Livada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *