O noapte la minus șapte pentru semințele de mere

Am avut o mică întâmplare cu semințele de mere, pe care le țin la frigider, în compartimentul pentru legume. De obicei, temperatura acolo este undeva între 0 și 5 grade Celsius, dar este totuși influențată puțin și de temperatura de afară. Am avut un termometru în frigider și am verificat temperatura, era peste șapte și am mai rotit puțin de buton spre temperaturi mai joase ca să nu mă trezesc cu semințele că germinează devreme. M-am păcălit pentru că el era scos din priza. Dimineața următoare am găsit semințele înghețate, la minus șapte grade. Nu mi-am dat seama că maximul poate ajunge atât de jos.

Trag însă speranțe că își vor reveni, după ce le-am dezghețat și le-am pus din nou la temperaturi intre 0 și 5. N-au petrecut atât de mult timp la temperaturi joase, care sunt posibile și în natură. Problema este că începuseră să germineze, se vede un colțișor mic în poze, încă sub învelișul seminței, și imi e teamă să nu-l fi accidentat gerul. În băncile de gene care adăpostesc semințe, ele sunt păstrate la -18 grade Celsius, dar este vorba de un frig uscat, fără umezeală.

Semințe mere
Semințe mere

În mare, semințele de mere arată ok și par destul de vii. Le țin pumnii. Din fericire, semințele de vișine le-am pus în beci, la nisip. Pe ele nu le-am compromis încă.

Semințe mere
Semințe mere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *