Recunosc, de multe ori pun carul înaintea boilor, încep ceva într-un domeniu despre care nu cunosc foarte multe, dar îmi imaginez care ar putea fi rezultatul și acel rezultat mă motivează suficient de mult încat să învaț ce trebuie făcut pentru a merge mai departe.

Din fericire, de data asta nu intru într-un domeniu complet necunoscut. Am crescut la țară și stiu ce înseamnă munca într-o gospădărie, imi face placere și cred că este o activitate binevenită pentru cineva care în ultimii 7 ani a lucrat foarte mult timp în fața calculatorului.

Tot din fericire, nu sunt motivat atât de mult de venituri, cât de plăcerea de a urmări creșterea unor plante din momentul în care vor fi sădite semințele, până când vor intra pe rod. Totuși, o astfel de activitate aduce, inevitabil, pentru oricine încearcă,  și avantaje financiare. 

Vișini crescuti in PET-uri

Vișini crescuti in PET-uri

Pe scurt, mi-am propus să înființez o livadă de pomi fructiferi din soiuri autohtone, dar nu oricum, ci cu resurse minime, plecând de la semințe, încurajând biodiversitatea și documentând fiecare pas. Cred că această activitate nu este doar pentru cei care vor să vândă fructe în piață, e pentru toată lumea! Sper ca pe parcurs să îmi împărtășiți opinia.

Ați admirat vreodata un pom pentru roadele lui? Poate un nuc bătran din curtea bunicilor sau un cireș plantat la marginea străzii care înflorește mereu primul și astâmpără pofta de cireșe pentru zeci de copii în drumul lor spre școală. Dacă da, atunci vă invit să descoperim împreună cum și de ce trebuie să avem grijă ca pomii copilăriei noastre să lase și ei, precum oamenii, urmași.